Ton Overtoom (mede oprichter van Het Moment te Hengelo) zal deze dag twee workshops geven in het huisje aan het water. Hij heeft deze workshops de titel: - Een kijk op de uitvaart - mee gegeven. Hij zal u ongetwijfeld meenemen op zijn interessante kijk op de uitvaart.  

De workshops worden gegeven om 11.30 en 15.00 uur!

Ton Overtoom (1954)

inspireert als trainer. Zijn ervaringen liggen in het beroeps- en wetenschappelijk onderwijs en ook in het trainen van medewerkers uit het bedrijfsleven en uit de wereld van de religie. Enthousiast zet hij de deelnemers aan het werk en met  plezier draagt hij zijn kennis over. Hij ontwikkelt en schrijft studiemateriaal en is onder andere mede-auteur van het boek 'Hoe zou jij het willen?'. 
 
is creatief in zijn werk. Hij is al jaren actief in de theater- en muziekbusiness en hij coördineerde diverse projecten in de kunst en religieuze wereld. In zijn professie presenteert hij zich als creatief theoloog. Zijn passie is het bespelen van de contrabas.
 
verdiept zich in de spiritualiteit. Binnen zijn studie combineerde hij theologie met muziek-, theater-, film- en communicatiewetenschappen. Hij studeerde af aan de Radboud Universiteit te Nijmegen met als specialisatie de liturgie van de uitvaart. Hij interesseert zich in symbolen en rituelen en hij heeft studie gemaakt van de diepere betekenis van het persoonlijk symbool. Wat is de betekenis van symbolen en rituelen bij zingevingvraagstukken?

Sinds 2008 werkt hij aan een promotie-onderzoek over de transformatorische werking van het persoonlijk symbool.