“Laat kinderen het gevoel krijgen dat sterven tot het leven hoort, zoals een jaar ook een herfst en een winter kent. Dat sterven niet vreesaanjagend is, maar mensen wel verdrietig maakt. Men kan hen leren dat verdriet op een natuurlijke wijze deel kan uitmaken van het leven en dat het de veiligheid niet meteen wegneemt. 
We zouden kinderen in het leven het vertrouwen moeten meegeven dat tranen worden gedroogd, niet voor altijd maar altijd weer.”  (Manu Keirse)

 

Kinderen meenemen naar de Afscheid Fair?  JA!

De dood is niet eng. Wij maken het eng door ze er bij weg te houden.  Door er open met kinderen over te praten geef je hen een realistisch beeld over wat dood afscheid nemen inhoudt. De fantasie van een kind is namelijk vele malen enger dan de waarheid op dat moment is. 

Onder professionele leiding van Laura Oude Avenhuis kunnen kinderen een mooie herinnering maken voor iemand die ze misschien al verloren zijn. Dit kan een persoon zijn maar ook zeer zeker een huisdier. Ze krijgen de gelegenheid een uitvaartkist te versieren, te tekenen, vingerafdrukken achterlaten of een mooie wens te schrijven/tekenen.