Het taboe rondom de uitvaart, neemt zelf stilletjes afscheid...

De uitvaartbranche is allang niet meer het 'stoffige' onderwerp zoals dit vroeger werd beleefd. De ontwikkelingen op dit gebied volgen elkaar in hoog tempo op waardoor er een grote diversiteit aan mogelijkheden wordt geboden om op eigen passende wijze afscheid te kunnen nemen. 

Steeds vaker wordt bijvoorbeeld een grafkist voorzien van mooie favoriete teksten of kleuren, worden creatieve bloemboeketten hierop afgestemd en wordt er een prachtige taart voorzien van een memorabele foto of opschrift binnen gebracht. Voor een rouwauto hoeft niet standaard meer gekozen te worden voor de kleur zwart en ook het vastleggen van uw persoonlijke wensen kunt u tegenwoordig digitaal regelen. 

 

Wat leeft er in de wereld van afscheid nemen, rouwen en herinneren? 

Wat zijn de mogelijkheden in de regionale en lokale uitvaartbranche?

Tegenwoordig is afscheid nemen niet alleen een treurige aangelegenheid, maar staan we stil bij het leven van de overledene.

Deze informatie- en inspiratiedag draait om rouw, sterven, de uitvaart en herinneringen. Want waar het leven eindigt, blijft de herinnering. In de ongedwongen en prachtige natuurlijke sfeer van Galerie 't Vossenveen, kunt u kennismaken met de verschillende mogelijkheden rondom afscheid nemen. 

Het is het eerste en grootste uitvaart event in Noord-Twente, waarbij we de onderwerpen uitvaart en rouw tot leven brengen en kleur geven.